Električno talno gretje je med uporabniki vse bolj priljubljeno

Posted by Tomaž on August 5, 2020 in Uncategorized |

Električno talno gretje postaja priljubljen način ogrevanja, saj ima mnoge prednosti pred klasičnim radiatorskim ogrevanjem, uporablja pa se ga lahko praktično v vseh bivalnih prostorih našega doma. Deluje s pomočjo posebnih grelnih preprog, na katere so nameščeni grelni kabli, ki oddajajo primerno toploto.

Regulacija električnega talnega gretja poteka preko termostatov, zato imamo v prostoru vedno optimalno temperaturo, pri tem pa ne potrebujemo nobenih dodatnih virov toplote. V primerjavi z drugimi sistemi je električno talno gretje enostavna, hitra in cenovno ugodna rešitev. Gre za energijsko učinkovit sistem, ki vas bo zagotovo navdušil.

Prednosti električnega talnega gretja

Električno talno gretje je postalo vse bolj razširjeno predvsem zaradi svojih prednosti, ki jih ima. Najbolj pomembna je ta, da z njim dosežemo optimalno razporeditev toplote po celotnem prostoru, pri čemer je temperatura za 1 do 2°C nižja kot pri običajnem radiatorskim načinu ogrevanja, kar pomeni, da se bo to hitro poznalo na mesečnih stroških za ogrevanje.

Z električnim talnim gretjem dosežemo enako, če ne celo boljšo raven udobja kot pri klasičnem načinu ogrevanja, saj je temperatura v prostoru ob tleh najvišja, v višini glave pa je lahko tudi nekoliko nižja. Celoten sistem je običajno opremljen s termostatom, s pomočjo katerega se lahko natančno regulira temperaturo v prostoru.

Električno talno gretje je med uporabniki vse bolj priljubljeno

Električno talno gretje je primerno za vse prostore

Medtem ko je še leta nazaj veljalo, da je električno talno gretje primerno le za pod keramiko v kopalnici, pa je danes situacija popolnoma drugačna. Vse pogosteje se ga uporablja v vseh prostorih stanovanja, kot so veža, kopalnica, kuhinja dnevni prostori in celo sobe.

Danes tudi ni nobene dileme o tem, pod kakšnimi talnimi oblogami je priporočljivo električno talno gretje. Z izjemnim napredkom v tehnologiji ogrevanja, ga lahko namestimo pod keramiko, enako učinkovito pa je tudi pod lesenimi in PVC talnimi oblogami.

Tags: , , , ,