0

Filtri za delavnico so pomembni za optimalne delovne pogoje

Posted by Tomaž on January 12, 2020 in Uncategorized |

Delavnica je delovni prostor v katerem je za normalno in nemoteno delo izjemno pomembna kakovost zraka. Za splošno počutje delavcev in nemoteno delovanje strojev je ključnega pomena čist zrak, ki ga je potrebno zgotoviti v vsaki delavnici. To funkcijo najbolj učinkovito opravljajo filtri za delavnico, ki poskrbijo za optimalne delovne pogoje.

S filtri za delavnico do bolj čistega delovnega okolja

Verjetno se boste spraševali, zakaj so filtri za delavnico tako pomembni, dejstvo pa je, da z njimi poskrbimo za bolj čisto okolje in brezhibno delovanje strojev. To pa ni vse. Filtri za delavnico preprečijo marsikatero nesrečo, ki ima lahko tudi večje posledice. Zaradi neučinkovitega odpraševanja lahko v najhujšem primeru pride tudi do požara v katerem je običajno materialna škoda zelo velika.

Tekom delovnega procesa se v številnih delavnicah nabira ogromno prahu in majhnih prašnih delcev, ki so našim očem nevidni. Zato so filtri za delavnico sestavni del vsake delavnice, saj z njimi poskrbimo za ustrezno kroženje zraka v prostoru in s tem tudi za odstranjevanje prahu. S filtri za delavnico bodo tako delovni pogoji zagotovo boljši.

Filtri za delavnico za čisto delovno okolje

Filtri za delavnico morajo biti dovolj zmogljivi

Pri namestitvi filtrov za delavnico je potrebno upoštevati tudi velikost prostora in njegove zahteve. Če gre za velike prostore, kjer se nabira ogromno prahu, so najboljša izbira zmogljivejši filtri za delavnico, ki so v svojem delovanju dovolj močni, da poskrbijo za najbolj optimalno odpraševanje prostora. Če bomo v delavnico namestili prešibke filtre za delavnico, le ti ne bodo mogli opravljati svoje funkcije.

Zavedati se je potrebno, da učinkovito odpraševanje v velikih delovnih prostorih in delavnicah zahteva kompleksne rešitve, ki so prilagojene zahtevam in potrebam posamezne delavnice. Nekih splošnih rešitev v tem primeru ni, ampak je potrebno poiskati ponudnika tovrstnih sistemov, ki vam na podlagi ogleda prostora pripravi za vas najboljšo ponudbo.

Več o filtrih si lahko preberete na http://www.prima-filtertehnika.si/.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *