0

Izdelava spletnih strani

Posted by admin on October 14, 2014 in internet in spletne strani, Uncategorized |

Spletna stran je zelo pomemben del predstavitve vašega podjetja, če se ukvarjate z določeno dejavnostjo, želite le to najučinkoviteje prestaviti javnosti in si s tem posledično povečati uspeh. Kvalitetna izdelava spletne trgovine je ključnega pomena pri tem procesu. Dandanes računalnik z dostopom do spleta uporabljajo že skoraj vsi, prednost pa je ta, da so nam na dlani dostopne vse mogoče informacije. Nakup produktov ali naročilo storitev prek spleta je izredno enostaven proces, ki nam lahko prihrani veliko časa in sivih las.

Izdelava spletne strani ni zapleten proces, zapleten proces pa je izdelava kvalitetne in uporabne spletne strani. Slabo spletno mesto lahko pokvari vaš ugled in bodoče stranke odvrne od nakupa vaših storitev. Veliko neizkušenih programerjev in podjetij ponuja svoje storitve po izredno ugodnih cenah in čeprav mogoče grafična podoba strani izgleda dokaj privlačna, se za kvalitetno spletno stranjo skriva še marsikaj več kot pa le lep videz.

Oglejmo si proces izdelave spletne strani. Ker je ponudba izvajalcev ogromna vam svetujem pregled spletne strani več izvajalcev in njihovih ponudb, vsebine ter pa referenc. Ko ste se odločili za izvajalca, se na uvodnem sestanku določi cilj spletne strani, groba podoba in pa vsebina spletne strani. Oblikovalci podjetja vam nato običajno sestavijo več predlog, vi pa se odločite za tisto, ki vam je ljubša, takrat pa se pravo delo šele začne. Najbolje je, če ste stalno v kontaktu z osebjem, dobro podjetje bo to razumelo in spodbujalo, saj se le tako lahko pride do produkta, s katerim ste zadovoljni vsi. Vsebino spletne strani lahko pripravite sami, ali pa vam jo pripravi podjetje s katerim sodelujete, izbira je vaša. Programerji poskrbijo za pravilno delovanje vseh komponent in podstrani spletnega mesta, za to pa je potrebna velika mera izkušenj in znanja. Ko je stran postavljena pa proces še zdaleč ni konča, za uspeh vaše spletne strani je potrebno tudi premišljeno oglaševanje in pa spletna optimizacija, obe metodi sta prava mala umetnost. Če oglaševanje ni izvedeno kar se da najboljše, vaš denar enostavno puhti v zrak. Optimizacija pa je proces, katerega rezultati niso vidni takoj, a pa vendar je zelo pomembna za vsako spletišče. Višje med zadetki kot se pojavi vaša spletna stran, večja verjetnost je, da bo to vodilo morebitne kupce do nakupa.

Na grobo sem opisal proces izdelave spletne strani. Upam, da se ne zatečete k prvemu podjetju, ki izdeluje spletne strani, te pa vam postavi po najnižji možni ceni, če je spletna stran polna napak in estetsko neprivlačna vam lahko to zbije ugled, denar pa je vržen v zrak. V poštev vzemite tudi to, da je stare napake veliko težje popravljati, kot pa celotno strani postaviti znova in že od začetka uporabljati pravilne postopke. Dobro izdelana spletna stran vam bo prinesla veliko prepoznavnosti, veliko prodaj, zadovoljni pa boste tako vi in še najpomembneje, zadovoljni bodo vaši kupci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *