Izdelava spletnih trgovin za mala podjetja

Posted by admin on October 6, 2016 in internet in spletne strani, Uncategorized |

Iskreno povedano je izdelava spletnih trgovin precej zapleten posel in zato se danes skoraj vsa podjetja odločajo, da jim spletno trgovino naredi raje nek zunanji izvajalec. Zanimiva sprememba, kajti še pred nekaj leti je veljalo, da so si spletne strani in trgovine izdelali v podjetjih najraje kar sami.

Do cilja je dolga pot in veliko korakov

Izdelava spletnih trgovin zagotovo ni tako enostaven projekt, kot denimo speči dober domač kruh. Potrebujete obilo znanja in predvsem izkušenj, da boste naredili dobro spletno stran, medtem ko lahko vsakdo speče kruh po vnaprej napisanem receptu, v katerem tudi ni veliko korakov.

Če bi te korake zapisovali ko gre za izdelavo spletnih trgovin, bi bila zgodba povsem drugačna. Ne samo, da je korakov za izdelavo spletne strani tako zelo veliko, težava je tudi v tem, da jih večina sama ne zna ali tudi ne zmore zares kvalitetno izpeljati, poleg tega pa je struktura dela v celem projektu silno razvejana in znotraj postopka se pojavlja še množica manjših postopkov.
Nekateri od njih so pomembni, nekateri koristni, nekateri imajo za večino zanemarljiv pomen, za nekatere pa izjemen. V kateremkoli pogledu pa velja, da je končni uspeh prodaje odvisen od množice različnih faktorjev, med katere lahko sodijo tudi razmere na trgu in celo kanček sreče. Zato je izdelava spletnih trgovin ena bolj pomembnih poslovnih aktivnosti, ki jih lahko ali celo morate izvesti v sodelovanju s poslovnimi partnerji in ne sami v podjetju, kajti slednje se lahko hitro sprevrže v težavo, morda celo dramo

Izdelava spletnih strani v Magentu

Izdelava spletnih strani je mogoča v več različnih programih ali pa vam podjetje napravi popolnoma lasten sistem. Težava takšnih sistemov je v nadgradnjah, saj je potrebno vsako narediti posebej za vaše podjetje in vaša spletna trgovina bo tako še veliko dražja. Ko se enkrat zakopljete v tak proces, je težava vse večja in večja, vse bolj ste odvisni od podjetja, ki vam izdeluje trgovino in vse dražji bo proces. Če želite, lahko seveda podjetje zamenjate, a kakšno drugo, ki se bo moralo najprej naučiti delati in programirat povsem tuj program, ravno tako ne bo velikodušno s ceno, glede na vse delo, ki jih čaka.
Druga, veliko bolj popularna možnost v zadnje času, je tako izdelava spletnih trgovin v Magentu ali kakšnem drugem brezplačnem programu. Za te programe obstaja množica posodobitev in nadgradenj, ki pridejo v obliki modulov za Magento. Tako lahko program spremenite kadarkoli in tudi če se odločite za povsem profesionalne nadgradnje, so te ali brezplačne ali pa so njihove vrednosti zgolj nekaj deset, do maksimalno dvesto ali tristo evrov.
Izdelava spletne trgovine bo torej veliko cenejša, hitrejša in enostavnejša, s tem pa tudi cenejša. Vse rešitve bodo že preskušene pri drugih uporabnikih, kajti na milijone uporabnikov po svetu uporablja ta isti program.