0

Je domena še prosta?

Posted by admin on August 10, 2015 in internet in spletne strani, Uncategorized |

Domena je spletni naslov, na katerem lahk obiskovalci najdejo vašo spletno stran. Za optimalno obiskanost strani in s tem tudi predstavitev vašega poslovanja, je izbira spletnega naslova zelo pomembna. Ime je najbolje izbrati tako, da posreduje prve podatke o vaših storitvah uporabniku. To na primer pomeni, da naj bi v ime vključili besedo »zidarstvo«, če opravljate zidarska dela. Tako bo uporabnik že takoj na začetku izvedel bistvene informacije o vaših storitvah. V mislih je treba imeti, da na spletu vsako minuto nastane veliko spletnih strani, zato se lahko zgodi, da željeno ime domene več ni na voljo. Tako ste omejeni na izbiro še nezasedenega naslova. Več o prostih domenah preverite na Preveri.si

Kako vedeti ali je domena prosta?

Za preverjanje zasedenosti željene domene obiščite preveri.si. Ponuja vam brezplačno preverjanje dostopnosti ter drugo pomoč pri ustvarjanju vaše nove spletne strani. Izvedeli boste kje lahko domeno najceneje registrirate, in kje jo lahko po preteku obdobja zakupa najceneje podaljšujete. Če pa bi želeli imeti že zaseden naslov, vam ponujamo pomoč v smislu informacije o lastniku izbrane domene. S temi informacijami imate možnost zakupa že registrirane domene od prejšnjega lastnika, v kolikor je ta zainteresiran za prodajo. Prav tako boste na preveri.si blogu dobili uporabne informacije glede spletnega gostovanja.

Izbira pravega ponudnika za registracijo domene

Pomembna pri izbiri ponudnika je seveda predvsem cena. Nekateri ponudniki vam poleg ugodne cene ponujajo vedno dostopno pomoč, če bi jo slučajno potrebovali. Drugi ponudniki pa so manj zanesljivi, zato morate pri izbiri pravega biti pozorni. Pri sami izbiri imena, zakupu in postopku registracije domene ter odločitvi glede ponudnika gostovanja je prav tako potrebno paziti. Pred tako pomembnimi odločitvami se je dobro informirati o vseh možnih pasteh. S tem boste preprečili slabo izbiro in kasnejše zaplete z delovanjem vaše spletne strani, ki je okno v svet za vaše podjetje. Predno se odločite, si zato preberite uporabne nasvete in izkušnje, ki so dostopne na blogu preveri.si.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *