0

Kaj je AO plus odškodnina

Posted by Lesnik on May 1, 2020 in Izobraževanje |

Morda vam je termin AO plus odškodnina popolnoma neznana in zanjo res še nikoli niste slišali. A če ste imeli že kdaj opraviti z vrsto odškodnine, ki krije škodo za telesne poškodbe voznika, potem vam je pojem verjetno dobro poznan.

AO plus odškodnina je torej vrsta odškodnine, ki krije škodo za poškodbe telesa voznika, ki je nesrečo povzročil in se je v njej tudi poškodoval. Zavarovalnica mu povrne pravno priznano škodo. A škoda na vozilu, s katerim je bila povzročena nesreča, se ne šteje; to kritje namreč pokriva kasko zavarovanje.

Nekaj odgovorov boste našli tudi na forumu https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=11191973, kjer odgovarjajo ustrezni zastopniki za odškodnine.

Dodatno AO plus zavarovanje

AO plus odškodnina se krije iz neobveznega dodatnega AO plus zavarovanja. Podatki kažejo na to, da vse več voznikov sklene tudi to vrsto zavarovanja; po zadnjih podatkih naj bi pri nas več kot 70 % voznikov imelo sklenjeno AO plus zavarovanje.

Po drugi strani pa je znano tudi to, da AO plus zavarovanje koristi le majhen odstotek. Takšnih je manj kot 0,20 % zavarovancev. To je zelo majhna številka, če jo primerjamo za kar osemnajstkrat pogostejšim izplačilo škode iz naslova obveznega zavarovanja.

Odškodnina izključno krije samo telesne poškodbe

AO odškodnina vam torej pripada, če ste sklenili AO zavarovanje plus. Odškodnina vozniku pripada samo v primeru telesne poškodbe, nikakor pa to ne velja za materialno škodo na vozilu. Odškodnina vam pripada v primer, če obiščete osebnega ali urgentnega zdravnika; razen tedaj, ko vas zaradi hujše nesreče odpelje reševalno vozilo.

AO plus odškodnina vam bo pripadala, če boste od nastanka nesreče čim prej poklicali policijo. Ta bo opravila pregled nezgode ter izpolnila zapisnik. Najpomembnejši del je tudi test alkoholiziranosti. Če boste imeli v krvi preveč alkohola, vam odškodnina ne bo pripadala.

Če vas v povezavi z AO plus zavarovanjem zanima še kaj konkretnejšega, je veliko podrobnih informacij o tej vrsti zavarovanja tudi na spletu. Nekatere podjetja vam v povezavi s tem svetujejo popolnoma brezplačno.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *