Krmilniki Siemens za avtomatizacijo

Posted by Marko on December 9, 2020 in računalniška oprema |
krmilniki Siemens

Za avtomatizacijo v industriji se pogosto uporabljajo krmilniki Siemens. Za to obstaja veliko razlogov, med katerimi je zagotovo najpomembnejši ta, da omenjeni proizvajalec ponuja izredno izpopolnjene rešitev za industrijsko avtomatizacijo oziroma krmiljenje procesov različnih vrst in zahtevnosti. Prilagojene so tako, da so primerne za uporabo v različnih panogah in da lahko z njimi avtomatiziramo različne procese.

LOGO! za mikro avtomatizacijo

Med PLC krmilniki Siemens je zagotovo najbolj priljubljen prav najmanjši med njimi z imenom LOGO!. Po eni strani zato, ker omogoča izredno preprosto namestitev in uporabo, po drugi strani pa tudi zato, ker v majhnem ohišju ponuja veliko. Z njim je možno avtomatizirati manjše avtomatske procese, za kar boste potrebovali le minimalno ožičenja. Hkrati pa imate na voljo številne razširitvene module, s katerimi lahko omenjeni model uspešno in enostavno nadgradite tako, da bo še bolj funkcionalen.

Krmilniki Siemens Simatic S7-1200

Veliko različnih možnosti vam omogočajo tudi krmilniki Siemens Simatic S7-1200. Gre za krmilnike, ki imajo integrirane različne funkcionalnosti, ki vam olajšajo krmiljenje in sam proces avtomatizacije. Namestitev je enostavna in hitra, enako pa velja za samo uporabo oziroma programiranje. Omenjeni modeli so primerni za avtomatiziranje enostavnih ali srednje zahtevnih procesov različnih vrst, pri čemer se uporablja integrirani programski vmesnik PROFINET, ki je izredno dobro zasnovan in delo še dodatno olajša. Prav tako so na razpolago tudi razširitveni moduli zanje.

Siemens krmilnik

Simatic S7-1500 in drugi krmilniki

Poleg naštetih modelov pa ima Siemens v svojem proizvodnem programu še različne druge krmilnike, kot so na primer tisti iz serije Simatic S7-1500 in tudi številni drugi. Med najrazličnejšimi modeli boste zagotovo našli ustreznega zase, poleg tega pa je na voljo tudi vsa druga oprema za krmiljenje oziroma industrijsko avtomatizacijo – vhodne in izhodne enote, basic paneli, napajalniki, switchi itd. z različnimi tehničnimi specifikacijami, ki jih lahko prilagodite glede na svoje potrebe. V primeru, da bi pri izbiri ali uvedbi avtomatizacije v svoje podjetje potrebovali tehnično podporo, pa se je najbolje obrniti na podjetje VRD Dankon in njihove zaposlene.