0

Najem strežnika v Sloveniji

Posted by admin on November 2, 2016 in računalniška oprema, Uncategorized |

Vsaka spletna stran potrebuje prostor, kjer so shranjene njene vsebine in od koder se te servirajo uporabniku ter nam omogočajo samo urejanje strani. To pomeni, da je potreben ali nakup ali najem strežnika. Prva možnost je precej draga, poleg tega pa moramo znati strežnik še upravljati in vzdrževati, zato se lastnikom posameznih spletnih strani oziroma tudi več manjših spletnih strani to vsekakor ne izplača. Bolje se je odločiti za najem strežnika oziroma za klasično spletno gostovanje ali VPS gostovanje.

Zakaj se odločiti za najem strežnika v Sloveniji?

Kot Slovenski lastnik spletne strani vsekakor niste obvezani, da se odločite za najem strežnika pri nas, saj se lahko odločite tudi za gostovanje v tujini. Vsekakor pa velja, da je najem strežnika pri nas veliko bolj priročen, v primerjavi z bolj razvitimi državami cenejši, poleg tega pa tudi najbolj praktičen. Če pride do kakršnih koli težav ali napak pri delovanju strani, se namreč lahko brez težav obrnete na podjetje, ki vam nudi najem strežnika oziroma gostovanje, in težave bodo najhitreje odpravljene. Če se odločite za najem strežnika v tujini, pa seveda lahko pričakujete tudi težave v komunikaciji, ali pa se vam lahko zgodi, da vas kot majhnega uporabnika ne bodo nikoli obravnavali prednostno, temveč boste kot tujec zadnji, za katerega bodo poskrbeli.

Kakšen najem strežnika?

Bi morda zaradi velikega števila spletnih strani in obilice prostora, ki ga za to potrebujete, želeli povsem samostojen najem strežnika? To je vsekakor mogoče, vendar se veliko bolj priporoča VPS gostovanje, ki je namenjeno zahtevnejšim lastnikom spletnih strani, ki imajo dovolj znanja in si prostora na strežniku ne želijo deliti z drugimi stranmi. Če imate zgolj nekaj spletnih strani ali morda vsaj eno ter tehnološko niste zahtevni, pa takšen najem strežnika ni smiseln. Veliko bolje se je odločiti zgolj za klasično spletno gostovanje, kjer se na strežniku nahaja večje število strani, ki si ga delijo, za upravljanje in vzdrževanje strežnika ter vse njegove programske »potrebe« pa skrbi ponudnik gostovanja. Pri tem lahko glede na prostor, ki ga potrebujete, pa tudi glede na želeno število predalov ftp ali elektronske pošte izbirate med različnimi paketi, kar pomeni, da lahko izberete tisto možnost, ki je za vas najbolj ugodna. Najem strežnika pa raje prepustite »velikim«, ki se jim to lahko dejansko finančno izplača.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *