Najnovejši tablični računalniki

Posted by admin on January 18, 2017 in računalniška oprema, Uncategorized |

 

Tablični računalniki postajajo vedno bolj izpopolnjeni in zmorejo vedno več, v nadaljevanju pa si preberite, kaj vse ponujajo in zakaj se vam splača premisliti o njihovem nakupu, ne glede na to, ali tablico že imate ali pa njene uporabe še niste preizkusili.

Zakaj kupiti tablico?

Tablični računalniki ali tablice, kot jim tudi rečemo, so izjemno priročni predvsem zaradi svoje velikosti in majhne teže, zato jih je lažje prenašati okrog kot pa prenosne računalnike, hkrati pa imajo podobno funkcionalnost. Veliko ljudi tablico uporablja predvsem za:

  • brskanje po spletu
  • spremljanje dogajanja na družbenih omrežjih, kot sta na primer Facebook in Twitter
  • branje novic
  • igranje igric
  • pregledovanje elektronske pošte
  • prebiranje dokumentov v formatu pdf
  • pregledovanje fotografij
  • branje elektronskih knjig

Za vse te namene je tablica idealen pripomoček, zato jo uporablja vedno več ljudi, ki z navdušenjem spremljajo razvoj tehnologije, ki omogoča vedno več – na tablici je danes mogoče početi že skoraj vse

Zmogljiva baterija

Najpomembnejša lastnost tablice v primerjavi s prenosnim računalnikom je njena zmogljiva baterija, saj tablice za svoje delovanje porabijo manj energije, kar pomeni, da bo treba našo tablico manj pogosto polniti. Torej se odlično obnesejo na poti oziroma na potovanjih, saj vam ne bo treba prepogosto skrbeti zaradi baterije.

Velik zaslon

Sodobne tablice imajo velik zaslon, na katerem je branje ali brskanje po spletu zelo udobno tudi za starejše, ki imajo morda težave z vidom. Tablice imajo namreč večje zaslone kot pametni telefoni, pri izbiri pa je najbolj pomembno najti pravo razmerje med velikostjo zaslona, ki ga lahko brez težav nosimo s seboj in ki nam hkrati omogoča udobno uporabo tablice.

Prihodnost je v hibridih

Tablice se po svoji zmogljivosti vedno bolj približujejo prenosnim računalnikom, nekateri proizvajalci pa so trgu že ponudili tudi posebne hibridne tablice, ki se lahko spremenijo v prenosnik oziroma ki se jih da uporabljati kot tablico ali običajni prenosnik, le da so veliko lažje in zato bolj priročne. Takšne naprave bodo verjetno v prihodnosti še pogostejše, saj združujejo prednosti prenosnih računalnikov s prednostmi tablice.

A tehnologija se še vedno razvija, zato je vprašanje, kakšne naprave bomo v namen brskanja po spletu in za branje uporabljali v prihodnosti. Skoraj zagotovo pa bodo veliko bolj zmogljive kot danes ter še bolj priročne za uporabo.