Nintendova wii konzola ponuja ogromno možnosti zabave

Posted by admin on April 18, 2014 in računalniške igre, Uncategorized |

Ko je pred približno osmimi leti Nintendo na trg lansiral novo igralno konzolo, je ta v hipu dosegla rekordno število prodaj. Wii konzola je namreč ponujala drugačen način doživetja video iger, saj so se te dobesedno razširile v prostor in omogočile novo perspektivo igre.

Za popolno doživetje različnih iger je Wii konzola nadgradljiva z različnimi dodatki: Wii remote, ki mu lahko dodajamo še različne elemente, različne plošče, ki zaznavajo gibanje (yoga in fit plošča) in nas pravočasno opozorijo, če vaje izvajamo pravilno ali napačno ter druge pripomočke, ki vplivajo na boljšo izkušnjo pri igranju. Sprva je bil poleg igralne konzole še začetni paket, ki je običajno vseboval eno športno igro (tenis, golf, badminton) in ta ponudba športnih iger se je do sedaj tako razširila, da skoraj ni športa, ki ne bi dobil svoje virtualne različice.

Ob tem se nekateri morda celo upravičeno sprašujejo, kakšen vpliv ima to na mladino, saj naj bi nekateri prisegali le še na virtualno rekreacijo, na športnih dnevih pa komentirajo, da je igranje tenisa v resničnem svetu veliko težje kot na Wiiju. Kakorkoli, tako kot večina sodobne tehnologije ima tudi Wii konzola svoje prednosti in svoje slabosti. To je seveda odvisno od tega, na kakšne igrice pristajate, a Nintendova ponudba športnih igric se še zmeraj povečuje, prav zaradi tega, ker omogoča drugačen način interakcije med igralci in igro. Slabost pa je gotovo v tem, da ko boste enkrat odkrili to igralno konzolo, se boste težko od ločili od nje. No, tako vsaj pravijo tisti, ki so si jo omislili. Poleg športnih iger se lahko zabavate z različnimi glasbenimi dodatki ter seveda klasičnimi Nintendovimi igricami, kot je Super Mario ipd.

Začeten vložek vas bo stal med 100 € in 200 € in je odvisen od tega, ali si boste kupili rabljeno ali novo igralno konzolo ter kakšne dodatke si boste zaželeli ter kje jo boste kupili, saj se cene pri različnih ponudnikih lahko močno razlikujejo. Cene nadaljnjih igric se povprečno gibajo med 50 in 100 €, lahko pa se odločite tudi za sicer nelegalno, a cenejšo možnost. Večina prodajalcev ponuja tudi odklepanje igralnih konzol, po domače »hekanje«, ki vam nato omogoča igranje piratskih igric, za katere pa vsi vemo, da se jih brez večjih težav da dobiti na internetu. V kolikor pa se boste sami lotili odklepanja Wii konzole bodite zelo prepričani v svoje hekerske sposobnosti, saj vam lahko že manjša napaka v postopku zaklene igralno konzolo.