Kako se izvede ON site optimizacija spletnih strani?

Posted by admin on March 8, 2017 in Internet marketing, Uncategorized |

Optimizacija spletne strani je bistvena za dobro obiskanost strani, s tem pa seveda za vašo prodajo ali trženje oglasnega prostora. Zagotavlja vam, da vas bodo uporabniki spleta enostavneje našli glede na ključne besede, ki jih vpišejo v spletni iskalnik, saj vas bo ta uvrstil višje med najboljše rezultate zadetkov. Zanjo poskrbimo tako na sami strani, čemur pravimo ON site optimizacije spletnih strani, kot s pomočjo drugih objav, s katerih tečejo povezave na našo stran, čemur pravimo OFF site optimizacija.
Najboljša ON site optimizacija spletnih strani


Za odličen obisk je najprej potrebno primerno ime domene, vendar pri tem s samim optimiziranjem ne moremo narediti nič – če je domena že izbrana in aktivna, pač ostane takšna, kot je. V nadaljevanju pa naredimo analizo strani in smo pozorni na kup podrobnosti, ki  ravno tako prispevajo k povečanju obiska. Najbolj pomembne so tiste vsebinske enote, na katere pogosto niti ne pomislimo. Katere?

Pomembno je, da poskrbimo za primeren meni strani, v katerem se že pojavljajo ključne besede kot imena kategorij. Za vsako kategorijo potrebujemo primeren opis, kjer ravno tako ne gre brez ključnih besed. V nadaljevanju poskrbimo za metaopise za vsako enoto, ki se nahaja na naši spletni strani, tudi za vsak posamezen članek oziroma objavo. Ključne besede v članku oziroma objavi se morajo nahajati v naslovu, podnaslovih in samem telesu besedila. Dobro je, da med posameznimi objavami poskrbimo tudi za notranje povezave, na primer med sorodnimi temami ali sorodnimi izdelki. In potem so tu še fotografije, ki so ravno tako pomembne, te pa je potrebno primerno poimenovati in jim ravno tako dopisati ključne besede.
Kaj je potrebno optimizirati?
Katere so tiste besede, s pomočjo katerih je potrebno optimizirati spletno stran, se odločimo na podlagi same vsebine spletnih strani in na podlagi analize spletnih strani. Potrebno pa je tudi razmišljanje, pri katerem se poistovetimo z uporabnikom spleta, saj ti pogosto iščejo kombinacije besed tudi v nekoliko bolj nenavadnih sestavah.