0

Planinski dosežek zaznamujte s knjižico

Posted by Tomaž on April 25, 2020 in Uncategorized |

Planinska knjižica je obvezen dodatek vsakega strastnega pohodnika. In čeprav ste se morda že seznanili s sodobno tehnologijo, ki ponuja namesto knjižice posebno aplikacijo na vašem telefonu, vam je fizična oblika dokazovanja, da ste premagali določen hrib, veliko bolj ljuba.

Še preden se odpravite na naslednji pohod oziroma izziv, vedno preverite tudi to, ali imate v žepu ali nahrbtniku knjižico, v katero boste prav kmalu dodali nov žig.

Stare planinske knjižice

Planinska knjižica je ljudem poznana že vrsto let. In če ste morda med staro kramo našli tovrstno knjižico izpred mnogih let, vas je verjetno zamikalo, da bi se ponovno, vsaj enkrat na teden, odpravili kam v hribe.

Stare planinske knjižice nas v resnici spomnijo na lepe časa, ko smo imeli še več časa za vzpenjanje na hrib. Ko jih listamo, kar ne moremo verjeti, katere vrhove vse smo dosegli in smo nase prav ponosni. Še bolj pa bomo, ko se bomo ponovno podali na pot in s seboj morda vzeli novo planinsko knjižico.

Planinska knjižica

Planinski dnevnik

Morda pa planinska knjižica ni edini lep spomin iz vaše preteklosti, ki ste ga našli med pospravljanjem. Morda ste pisali tudi planinski dnevnik. V njem lahko med zapisi berete, kako ste se med hojo v hrib počutili, kje ste se ustavili, kdo vam je na poti delal družbo ter podobno.

Planinska knjižica pa tudi planinski dnevnik sta lahko tudi spodbudno darilo za nekoga, ki vam že dlje časa omenja, da bi se rad pričel ukvarjati s pohodništvom. S to gesto ga boste zagotovo spodbudili, da bo svoje sanje pričel uresničevati čim prej.

Sicer pa si lahko planinsko knjižico in dnevnik naredite tudi sami. Ideje so vam na voljo tudi na spletu, kjer boste lahko našli tudi prodajalne, ki vam ponujajo prodajo tovrstnih izdelkov. Med drugim vam takšne prodajalne navadno ponujajo tudi kakovostna oblačila za pohodništvo.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *