Počitniški tečaj angleščine za otroke mora zagotoviti rezultate!

Posted by admin on December 31, 2016 in Izobraževanje, Uncategorized |

Starši si pogosto želijo, da bi otroci izboljšali svoje znanje angleščine ali se pričeli tega tujega jezika učiti že v rani mladosti, v tej želji pa se pogosto odločijo za tečaj angleščine za otroke, ki je pravzaprav neprimeren. Zlasti se to izkaže poleti, med počitnicami – otroci odidejo na tečaj angleščine, za katerega starši kar dosti plačajo, rezultatov pa ni. Zakaj in kako izbrati pravi počitniški tečaj angleščine za otroke, da bo znanja dovolj, otroci in starši pa zadovoljni?

Izberite tečaj, ki lahko ponudi pravo znanje

Poglejmo si, kakšni tečaji so večinoma že takoj obsojeni na to, da z njimi ne bomo zadovoljni. Gre predvsem za tečaje, ki so organizirani s strani društev in organizacij, katerih poglavitna dejavnost ni poučevanje tujih jezikov. Takšni tečaji oziroma tedenski tabori so sicer zelo prijetni za otroke, saj se veliko družijo in počnejo cel kup zanimivih stvari, a angleščine se naučijo bolj malo. V prvi vrsti zato, ker vodijo te tečaje neusposobljeni ljudje, pogosto celo prostovoljci (na primer študentje), ki jezik morda res obvladajo, nimajo pa izkušenj s pedagoškim delom. V drugi vrsti pa se na teh tečajih angleščini običajno ne namenja dovolj resne pozornosti. Vsak dan se ji nameni nekaj kratkih uric, večinoma v obliki igre, brez resnejšega pristopa. Nič čudnega, da takšen tečaj angleščine za otroke ne nauči veliko, saj ni niti strokoven, niti dovolj intenziven.

Še ena velika napaka pa je, da starši mislijo, da so najboljši tisti tečaji, kjer jim zagotovijo, da se učitelji s tečajniki ves čas pogovarjajo zgolj angleško. Starši menijo, da je tak tečaj angleščine za otroke zagotovilo za uspeh, pa ni tako. Tovrstni tečaji so primerni za otroke, ki obiskujejo srednjo šolo ter za otroke, ki so v zadnjih dveh razredih devetletke. Mlajši pa imajo težave – obsojeni so na to, da cel teden ne morejo komunicirati s tistimi odraslimi, ki naj bi va času tečaja skrbeli zanje, saj jih enostavno ne razumejo. In tako se ne naučijo ničesar, še pogosteje pa je, da v joku pokličejo starše in si želijo domov.
Boste otroka poslali na tečaj angleškega jezika? Nikar na naredite omenjenih napak, sicer bo to »stran vržen denar«.