Poskrbimo za varnost prenosnih računalnikov

Posted by admin on April 17, 2014 in prenosni računalniki, Uncategorized |

Prenosni računalnik uporabljamo doma ali v pisarni, pogosto pa jih prenašamo naokoli, z ene lokacije na drugo. Že njihov naziv sam namreč kaže na to, da so prenosniki namenjeni predvsem prenašanju. V takih primerih še kako prav pride prava zaščita za vaš prenosni računalnik.

Poznamo več vrst torb za prenosnike: naramne torbe, ki jih nosite na rami, aktovke za prenašanje v roki, priročne nahrbtnike in torbe na kolesih za tiste, ki veliko potujete in vam prav pride še kakšna dodatna prtljaga za na pot.

Danes torbe za prenosnike ne nudijo več le samo odlične zaščite za vaš prenosnik, z njimi lahko izražate tudi svoj stil, saj imajo nekatere torbe izjemen dizajn, ki navduši. Prvenstveno je sicer torba za prenosnik namenjena zaščiti. Za to ponavadi poskrbi posebna podloga oziroma oblazinjen predal, ki zaščiti prenosni računalnik pred udarci. Torbe so navadno narejene iz trpežnih materialov, ki prenosnik ščitijo tudi pred neželenimi zunanjimi vplivi, kot so prah, vlaga … Proizvajalci torb za prenosnik mislijo na vas, zato ima večina torb za prenosnik tudi dodatne predale, kamor lahko pospravite na primer napajalnik, kable, dodatno opremo … Določeni proizvajalci še posebej poskrbijo za poslovneže in nudijo torbe, ki imajo še dodatne žepke za dokumente, pisala, telefon, kakšen dodaten žepek se najde tudi za USB ključke in drugo računalniško opremo.

Nekaj stvari je, na katere je treba biti pozoren pri nakupu torbe za prenosnik. Ta mora biti prave velikosti za vaš prenosni računalnik, zato pred nakupom preverite, ali bo velikost torbe ustrezna. Velikosti torb so navadno prilagojene velikostim zaslonov računalnikov in so navedene v palcih, ki ustrezajo dolžini diagonale zaslona računalnika. Če je torba velikosti 15,6” bo torej zadostovala za računalnike s takšno diagonalo, seveda pa tudi za manjše.

Če ste veliko na poti, naj vam torba za prenosnik v prvi vrsti zagotavlja udobje pri nošenju, pomembno je seveda tudi, da je vaš prenosni računalnik na varnem – pred poškodbami in drugačnimi neprijetnostmi. Nekatere torbe imajo posebne sisteme za zaščito pred krajo, najbolje pa je, da na torbo budno pazite.