0

Prah za toner omogoča lasersko tiskanje želenih vsebin

Posted by admin on October 23, 2014 in računalniška oprema, Uncategorized |

Vsak prah za toner je sestavljen iz ogljika, barvnih pigmentov, finih in suhih delcev plastike. Mešanca snovi, ki jo prah za toner omogoča, da se na eni strani želena vsebina tiskanja na eni strani enakomerno potrosi na površino tiskanja, v naslednjem koraku pa z visoko temperaturo trajno odtisne na površino tiskanja.
Prah za toner je strupen in zdravju škodljiv. Nevarno je vdihavanje ali zaužitje prahu za toner. Predvsem je to zavedanje pomembno, ko bomo prah za toner uporabljali pri polnjenju iztrošenega tonerja. Posebno pozornost moramo nameniti samemu procesu polnjenja. Poleg škodljivih snovi, moramo posebno doma paziti, da niso v bližini prisotni otroci. Otroška nagajivost in radovednost, lahko povzroči škodo in potencialno nevarnost za osebo, ki polni toner, kot otroke. Prah za toner polnimo na tak način, da je pri postopku odsoten prepih, otroci pa nimajo neposrednega dostopa do mesta polnjenja. V prodaji so na voljo različni seti za polnjenje.

Na podlagi izkušnje iz preteklosti bo naša odločitev za najboljšo ponudbo najboljša. Iz izkušenj bomo tudi znali presoditi med različnimi ponudbami, ter iz ožjega izbora izločiti predvsem ponudbo, katere prednosti so le navidezne. Ugodnejša cena lahko pomeni pomanjkanje drugih lastnosti, ki se z dokupom oziroma pridobitvijo v skupnem seštevku izkažejo za dražje. Prah za toner naj bo torej kakovosten, seštevek vseh stroškov pa ugodnejši. Pomembno je pri tem paziti na celotne stroške, pri tem pa šteti tudi čas.
Predvsem čas dobave je lahko različen, kar velikokrat ni nevedno ob ceni, ampak v drobnem tisku. Ob prebiranju drobnega tiska bomo lahko izvedeli, da artikel, ki ga želimo navesti ni nujno na zalogi, kar pomeni, da se bo postopek naročanja sprožil šele ob našem naročilu. Torej moramo predvidenemu času dobave prišteti še čas dobave proizvajalca oziroma prodajalca do našega posrednika. Takšna ponudba sicer ni napačna, če imamo z njo izkušnje in znamo oceniti koliko časa je potrebno za takšno naročanje. Potreben čas za naročanja upoštevamo glede na naše predvidene potrebe, ter temu in času dobave primerno naročimo prej.
Prah za toner je nekaterih primerih v ponudbo po različni, cenejša ponudba po pomeni, da v ceni niso vključeni stroški pošiljanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *