Pri predelavi plastičnih mas nam pomaga injekcijsko brizganje

Posted by Tomaž on July 9, 2020 in Uncategorized |

Plastika je že dolga leta pomemben element v življenju človeka. Z razvojem plastike in plastičnih izdelkov je postalo veliko stvari lažje dostopnih. Plastični izdelki se uporabljajo praktično v vseh industrijskih panogah. S pomočjo plastike smo ljudje postali veliko bolj napredni, a moramo v današnjem času vseeno paziti, da s plastiko ne onesnažujemo preveč naše okolje.

Pri predelavi plastike se v večini primerov uporablja natančno injekcijsko brizganje, ki proizvajalcem omogoča brizganje ogrevane plastične mase v naprej pripravljeno lupino oziroma kalup, ki da plastičnemu izdelku želeno obliko. Za izvedbo omenjenega postopka potrebujemo napredne stroje, ki skozi razdelilni sistem dovajajo maso in tako ustvarjajo izredno lepe in natančne izdelke.

Dober partner lahko pomaga tudi nam

Če potrebujemo za proizvodnjo lastnih izdelkov določen plastični element, se lahko obrnemo na različna podjetja, ki izvajajo injekcijsko brizganje plastike v kalupe. Seveda bomo morali za to poiskati primernega partnerja za sodelovanje in delo. Vsakdo si želi imeti natančne in lepe izdelke, ki ne smejo imeti nobenih vidnih napak.

Injekcijsko brizganje plastičnih izdelkov je namreč odvisno tudi od človeške natančnosti. Torej mora biti kalup izredno dobro narejen in računalniško podprt. Dober ponudnik injekcijskega brizganja nam bo torej znal svetovati glede pravilen strojne opreme in definicije orodij, ki jih bomo potrebovali.

Kako poteka injekcijsko brizganje

Injekcijsko brizganje je že dobro poznan in utečen industrijski postopek, pri kateremu se osnovni material v obliki posebnih granul s tako imenovanim polžem dovaja v cilinder. Tam se omenjeni delci izredno segrejejo, kar omogoča da se delci homogenizirajo in plastificirajo. Nato pa se s pomočjo polža potisnejo v orodno votlino skozi posebej pripravljeno šobo.

To je injekcijsko brizganje, ki poskrbi, da plastika dobi zahtevano obliko. Ko se izdelek ohladi, da naprava s pomočjo izmetal izloči in prične z izdelovanjem novega elementa. Postopek se torej ponovi, dokler injekcijsko brizganje plastike ne izdela vsega števila naročenih kosov.

Tags: , , , ,