0

Različne meroslovne rešitve so neizogiben del vsake proizvodnje

Posted by Tomaž on October 23, 2019 in Uncategorized |

Merjenje in kontrola sta v proizvodnji izjemno pomembni, saj je od njiju odvisna kakovost izdelkov in celotna faza proizvodnje linije. Ker pa je konkurenčnost podjetja tudi odraz njegove kakovosti, se podjetja odločajo za uvajanje različnih sodobnih sistemov zagotavljanja kakovosti med katerimi so tudi meroslovne rešitve.

Različne meroslovne rešitve so pomemben del nadzora kakovosti izdelka. Z njimi se preverja skladnost izdelka ter vseh izvedenih aktivnosti z zahtevami naročnika.na ta način se ugotavlja, ali izdelek ustreza vsem predpisanim kriterijem.

Z meroslovnimi rešitvami poskrbimo za meritve v proizvodnem procesu

V industriji imajo meritve izjemno pomembno vlogo, saj se z njimi ugotavlja kakovost tako proizvodov kot tudi proizvodnih procesov. Potem ko je izdelek končan, ga običajno čaka meritev ustreznosti za kar se uporabljajo različne meroslovne rešitve.

Meroslovne rešitve vključujejo različno merilno opremo, ki ima pri izvajanju meritev iz tehničnega vidika najbolj pomembno vlogo. Predvsem je potrebno vedeti, kakšno merilno opremo potrebujemo glede na vrsto izdelkov, koliko denarja smo zanjo pripravljeni odšteti, za kakšne namene jo bomo uporabljali in kakšnim tehničnim specifikacijam mora ustrezati. Številna podjetja imajo za opravljanje meritev posebne kontrolne sobe oziroma merilnice, vmesne meritve pa opravijo zaposleni že na delovnih mestih.

Danes so vam na voljo meroslovne rešitve za različne probleme

Kako pomembna je faza kontrole kakovosti izdelkov pove podatek, da se vse več podjetij odloča za vlaganje lastnih finančnih sredstev v različne meroslovne rešitve. Danes je ponudba podjetij, ki se s tem področjem ukvarjajo, zelo pestra, zaradi česar ne bo težko poiskati najbolj primernega ponudnika.

Vsekakor so izkušnje na področju merjenja tisti dejavnik na katerega je potrebno biti še posebej pozoren. Izbrani ponudnik vam bo na podlagi vaših potreb, narave izdelka in njegovih zahtev zasnoval in izdelal najbolj primerne merilne naprave, ob tem pa poskrbel še za njihov nadzor, redno vzdrževanje in kalibracijo.

Več informacij o meroslovnih rešitvah si lahko preberete na strani podjetja Precisium d.o.o.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *