Virtualna pisarna

Posted by admin on April 5, 2016 in internetno podjetništvo, Uncategorized |

Poslovni prostori so precej dragi, še zlasti v Ljubljani in drugih večjih slovenskih mestih – ne glede na to, ali potrebujete prostor za več ljudi, ali le skromno pisarnico zase, vas lahko najemnina hitro stane več, kot si lahko privoščite. Prav stroški so običajno razlog, da se večina samostojnih podjetnikov, če je to le mogoče, odloči za delo doma. To pa nima zgolj prednosti, temveč lahko prinese tudi nekaj slabosti – a nič takšnega, kar nebi mogla odpraviti virtualna pisarna. http://www.neto.si/virtualna-pisarna/

Če želimo biti podjetnik, ki se brez težav primerno predstavlja pred poslovnimi partnerji,je včasih lahko ovira, da imamo sedež podjetja registriran v kakšni neznani in od centra oddaljeni vasici, še slabše pa je to, da imamo svoj delovni kotiček na domu, kamor ne moremo na sestanek povabiti svojih poslovnih partnerjev oziroma se primerno predstaviti strankam. Vsi vemo,da je prezentacija pomembna, in nikakor ne želimo vzbujati vtisa, da smo »ubogo« podjetje. Ki si ne more privoščiti niti prave pisarne. In tu lahko pomaga tako imenovana virtualna pisarna.
Kako?

Pri najemu virtualne pisarne dejansko ne najamete dragih poslovnih prostorov, ki jih sploh ne potrebujete, temveč plačate za to, da lahko svoje podjetje registrirate na naslovu, kjer se nahaja poslovna zgradba. Tam imate dejansko zgolj svoj uradni sedež in poštni nabiralnik za uradno pošto, sicer pa lahko delo še vedno opravljate doma. Ker bo podjetje registrirano na naslovu poslovne stavbe, boste naredili na svoje poslovne partnerje veliko boljši vtis. In če se želijo nato dejansko oglasiti pri vas? Pravzaprav s tem sploh ni težav, saj se lahko dogovorite, da takrat pri ponudniku virtualne pisarne najamete pisarno ali sejno sobo za uro ali dve oziroma takrat in za toliko časa, kot je potrebno, da opravite svoje obveznosti. Gre torej za odlično rešitev, ki se dobro obnese in vam pomaga, da niste videti kot še eden podjetnik, ki opravlja dejavnost kar v svoji dnevni sobi – naj se vaši partnerji ne posvečajo temu, kje delate in kako, temveč se raje ukvarjajo z vašimi referencami in kakovostjo.