Detox jeter

Posted by admin on March 9, 2020 in Uncategorized |


Velikokrat slišimo, da je za uspešne rezultate pri hujšanju, za doseganje splošnega dobrega počutja, za zdrava jetra, prebavo, ipd., potrebno razstrupiti telo ali drugače, detox jeter. Pravzaprav razstrupljanje pomeni veliko blagodejnih učinkov za celotno telo.

Nehote in z raznimi izdelki ali hrano žal zastrupljamo telo. Čeprav se morda trudimo drugače, pa vendar nam to nikakor ne uspeva, že zaradi hitrega tempa življenja.  In v telo vnašamo razne snovi, ki so zdravju škodljive ter nam lahko prinesejo veliko zdravstvenih tegob. Nesnaga in strupi se nabirajo, na koncu izbruhnejo kot določena bolezen. Zato je nujno, da telo ustrezno razstrupimo. Velikokrat se vprašamo, če razstrupljanje ima pomen in je dovolj efektivno. Seveda je, kakšen efekt nenazadnje pa ima to, da ničesar ne storimo?

S prehranskimi dopolnili za razstrupljanje lahko storimo veliko, ta so naravna in nam praktično ne morejo škoditi, če jih uporabljamo po navodilih proizvajalca. Vsekakor pa je pomembno, da si preberemo možne nezaželene učinke, seveda če so in pravilno uporabljamo izdelek.

Glavna čistilna organa našega telesa sta ledvice in jetra. In je zato pomembno, da ohranjamo funkcijo teh, da lahko nemoteno opravljata svojo nalogo. Jetra imajo neverjetno moč regeneracije in kljub temu, da določena bolezen lahko uniči večji delež jetrnih celic, lahko ta svojo funkcijo opravljajo nemoteno. In tako večino strupov že odstranijo jetra, pa vendar moramo vedeti, da so določeni strupi, katerih jetra ne morejo predelati in jih izločiti iz telesa. To so recimo razne kemikalije, pesticidi in druge kemikalije iz industrije, katere so praviloma težko razgradljive.

Detox jeter je tako zelo pomemben in lahko našim jetrom pomaga do izboljšanja delovanja in večje moči razgrajevanja. Vse kar se je nabralo nesnage v telesu in v jetrih, je potrebno izločiti, telo razstrupiti. S pripravki in izdelki, ki sodijo med prehranska dopolnila, lahko storimo že nekaj. Seveda nam nobena stvar ne more zagotoviti čudežev, pa vendar nam lahko odlično pomaga in prepreči marsikatero zdravstveno tegobo telesa.